Filistinli gruplar Tel Aviv’deki eylemi selamladı, FHKC: Her düzeyde ve alanda direnişe çağrı yapıyoruz

Filistinli gruplar, bugün Abd Al-Wahhab Khalayle tarafından gerçekleştirilen ve üçü ciddi olmak üzere 10 kişinin yaralanmasıyla sonuçlanan Tel Aviv’deki eylemi selamladı.

Filistin Halk Kurtuluş Cephesi, eylem sonrasında hayatını kaybeden Ab Al-Wahhab Khalayle’yi anarak açıklama yaptı.

FHKC yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Halkımızın siyonistlerin terörizmine ve suç politikalarına karşı koyma yolu, Cenin’e ve diğer Filistin şehir ve kasabalarına yönelik saldırganlığa karşı çıkarak direnişi ve ulusal birliği sağlamaktan geçiyor.

Cenin kampında siyonist saldırganlık karşısında dimdik duran halkımızın evlatlarını, düşmanın karşısına çıkan ve onu işgalin göbeğinde hedef alarak şaşırtan direnişin kahramanlarını selamlıyoruz. Cenin’deki halkımıza yönelik faşist saldırganlığa karşı koymak için her düzeyde ve olası her biçimdeki direnişe çağrı yapıyoruz.

FHKC olarak, acil pratik adımlar atarak, topraklarımızın neresinde olursa olsun saldırı ve işgale karşı koymak için stratejik seçenekleri benimseyerek, ulusal kaynakları seferber ederek ve ulusal iradeye yanıt vermeye çalışarak Filistinli resmi yetkilileri görevlerini ve sorumluluklarını üstlenmeye çağırıyoruz.”

Hamas sözcüsü Hazem Qassem ise, “Tel Aviv’deki kahramanca operasyon, işgalcilerin Cenin kampındaki halkımıza karşı işlediği suçlara bir ön yanıttır” dedi.

Filistin İslami Cihad Hareketi siyasi büro üyesi Halid Al-Batş, “Direniş’in Tel Aviv’de olanlara ilk ve doğal tepkisi olarak bir direniş savaşçısı tarafından gerçekleştirilen kahramanca ve niteliksel operasyonu selamlıyoruz, işgalciler Cenin’de hedeflerine ulaşamayacak” dedi.

Al-Batş şöyle devam etti: “Cenin’e yönelik saldırı, Filistin halkımızın iradesini kırmada ve Cenin Taburu’nun kurulmasından sonra Cenin’in kaldıracı ve sağlam kayası olan Batı Şeria’daki yanan direnişi ortadan kaldırmada başarılı olmayacaktır.”