Ana Sayfa Ortadoğu Suriye Rusya Dışişleri Bakanlığı: Suriye-Türkiye sınırı güvenliğini ancak Suriye askerinin konuşlanması sağlar

Rusya Dışişleri Bakanlığı: Suriye-Türkiye sınırı güvenliğini ancak Suriye askerinin konuşlanması sağlar

Rusya Dışişleri Bakanlığı, perşembe günü yaptığı açıklamada “Ankara’nın Suriye’deki durumun daha da kötüleşmesine yol açabilecek eylemlerden kaçınacağını” umarak askeri operasyon ile ilgili endişelerini dile getirdi.

Rusya Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, “Ankara’nın, zor şartlar altındaki Suriye’de ciddi bir bozulmaya yol açabilecek adımlardan kaçınmasını temenni ediyoruz” denildi.

Açıklamada, “Aynı zamanda, Türkiye’nin Suriye sınır bölgelerinden ulusal güvenliğe yönelik tehditlere ilişkin endişelerini anlıyoruz” denildi.

Rusya Dışişleri Bakanlığı, açıklamanın devamında Suriye-Türkiye sınırı güvenliğinin ancak Suriye askerinin konuşlanmasıyla sağlanabileceğini vurguladı:

“Bu bağlamda, Suriye-Türkiye sınırındaki güvenliğin, ancak Suriye güvenlik güçlerinin bölgeye konuşlandırılmasıyla garanti altına alınabileceğine inanıyoruz.”

İran ise, Türkiye’nin Suriye topraklarında askeri operasyon gerçekleştirmesine karşı çıkarak, “Herhangi bir ülkenin başka bir ülkenin topraklarındaki herhangi bir askeri eylemi, saldırıya uğrayan ülkenin toprak bütünlüğünün ve ulusal egemenliğinin ihlalidir” açıklamasını yapmıştı. (Mayadeen)

Exit mobile version