Suriye Dışişleri Bakanlığı yetkilileri Suudi Arabistan’da: Mülteciler geri dönmeli fakat bunun için yaptırımların kaldırılması dahil bazı şartlar var

Arap Birliği zirvesi için Suudi Arabistan’a giden Suriye Dışişleri Bakanlığı yetkilileri, Al-Arabiya televizyonuna konuştu.

Türkiye’de ikinci tura giden seçimlerle yeniden öne çıkan mültecilerin geri dönüşü konusuna da değinen bakanlık yetkilileri önemli mesajlar verdi.

Bakanlık yetkilileri Al-Arabiya televizyonuna verdikleri demeçte şu noktalara vurgu yaptı:

-Suriye’deki savaş, göç krizi de dahil olmak üzere büyük sorunlara neden oldu. Arap ülkelerinde güvenlik ve istikrarın artırılması gerektiğine dair bir farkındalık olduğuna şahit oluyoruz.

-Mültecilerin anavatanlarına dönmesini istiyoruz ve bu dönüşün şartları var. Suriye’ye yaptırım uygulanması mültecilerin dönüşünü engelliyor. Türkiye’nin Suriye’deki rolü yıkıcı ve Ankara yeni bir yaklaşım benimsemeli

Suudi Arabistan’da yapılacak Arap Birliği zirvesi öncesinde Arap ülkeleri, Şam ile normalleşme sürecine hız vermiş ve diplomatik ilişkileri başlatmıştı.

Suriye devlet başkanı Esad’ın da Suudi Arabistan’da gerçekleştirilecek Arap Birliği zirvesine katılacağı rapor edilmişti.