Tunus’ta sol partiler ve Marksist örgütler ortak açıklama yaptı: Halkın verdiği mücadelenin mutlak parçasıyız

Tunus’ta sol partiler ve Marksist örgütler ortak bir açıklama ile “Tunus halkının yürüttüğü protestoların ve verdiği mücadelenin” mutlak parçası olduklarını belirtti.

Tunus’ta bir haftadır süren protesto gösterileri ile ilgili açıklama yapan 12 sol parti ve Marksist örgüt “özgürlük ve eşitlik” için yolun protestolardan geçtiğini ifade etti.

Sol parti ve Marksist örgütler, Tunus’taki yurtsever, ulusal ve devrimci güçleri; İhvan’a bağlı Nahda Hareketi’nin de içinde yer aldığı iktidardaki Koalisyon’a karşı halk kitlelerinin saflarına çağırdı.

Açıklama iktidardaki koalisyon “İhvancı” olarak nitelendirildi.

Tunus’ta özellikle gençlerin içerisinde yer aldığı protesto gösterilerinde kötüleşen yaşam koşulları ve pahalılık protesto ediliyor.

Sol parti ve Marksist örgütler, protestoları başarısızlığa uğratmak hedefiyle provokatif eylemler yapmak üzere sızma yapabilecek iktidar tarafının girişimlerine karşı uyarıda bulundu.

Açıklamada ayrıca tutukluların serbest bırakılması talep edilirken protestoların “sistem tamamen gidene kadar” aynı yollarla sürdürülmesine yönelik çağrı yapıldı.

En az 15 kentte süren protesto gösterilerinde, bazı bölgelerde yağma ve tahrip girişimleri izlenirken, partiler bu konuda da dikkatli olunmaya çağrı yaptı.

Açıklamaya imza atan parti ve örgütlerin bir kısmı şöyle: Sosyalist Parti, Mücadele Koordinasyonu, Devrimci Marksistler, İlerici Mücadele Partisi, Komünist Parti (kuruluş aşamasında), Bağımsız Mücadeleciler, Devrimci Mücadele Grubu, İşçi Bayrağı Hareketi, Emekçiler Hareketi, Birleşik Demokrat Yurtseverler Partisi. (Tunivisions)