Ana Sayfa Arap Solu Yüksek Seçim Kurulu tarafından seçimlere katılamayacağı bildirilen Tunus’un en güçlü sol ittifakı...

Yüksek Seçim Kurulu tarafından seçimlere katılamayacağı bildirilen Tunus’un en güçlü sol ittifakı Halk Cephesi: Hükümetin kirli rolü var, ahlaksızca alınmış bir karar ve yüzbinlerce Tunuslu seçmene karşı işlenmiş bir suç

Tunus Halk Cephesi Sözcüsü Hama AL-Hamami

Tunus ekim ayında gerçekleştirilecek parlamento seçimlerine hazırlanırken Tunus Yüksek Seçim Kurulu (YSK), Tunus’un en büyük sol ittifakı olan Tunus Halk Cephesinin seçimlere katılamayacağını bildirdi.

Aday listelerinin YSK’ya sunulmasına iki gün kala seçimlere katılamayacağı bildirilen Tunus Halk Cephesinin sözcüsü Hama Al-Hamami, bu kararda hükümetin rolünün bulunduğunu ve hedefin Tunus’taki siyasi hayata darbe vurmak olduğunu söyledi.

Aynı isimle bir başka partinin kurulmasından dolayı seçimlere katılamayacağı bildirilen Tunus Halk Cephesi yayınladığı bir açıklama ile karara sert tepki gösterdi ve bu kararın yüzbinlerce Tunusluya karşı işlenmiş bir suç olduğunu ifade etti.

Tunus Halk Cephesi yayınladığı açıklamada şunları söyledi: “Ahlaksızca alınmış bu karar hükümetin kirli rolünün bulunduğu ve yüzbinlerce Tunuslu seçmene karşı işlenmiş bir suçtur. Seçimlere gireceğiz ve aday listemizi sunacağız. Hükümetin açık rolünün bulunduğu bu kararın hedefinde Tunus Halk Cephesini yıkmak var.”

Tunus Halk Cephesi yayınladığı bir diğer açıklamada ise aynı isimde bir partinin kurulmasında ve bu partiye ruhsat verilmesinde hükümetin rolünün olduğunu belirtti.

Bir süredir iç tartışmaların ve ve istifaların yaşandığı Halk Cephesi, 2012 yılında 12 siyasi parti ve hareketin bir araya gelmesiyle kurulmuştu.

Tunus parlamentosunda temsil edilen Tunus Halk Cephesi Tunus’ta sokağın en etkili güçlerinden biri. (Tunus Halk Cephesi, Al-Mayadeen)

Exit mobile version