Hadi hükümetinin Dışişleri Bakanı: Güneyli ayrılıkçılar Aden’de meşru hükümete darbe yaptı, tüm askeri kışlaları ele geçirdi

Aden’de birkaç gündür Birleşik Arap Emirlikleri destekli ve Güney Askeri Meclisi isimli güçler ile Suudi destekli eski cumhurbaşkanı Abdrabbo Mansur Hadi hükümetine bağlı güçler arasında çatışmalar yaşanıyordu.

Hadi hükümetine bağlı Dışişleri Bakanlığı, az önce yaptığı açıklamada ‘ayrılıkçı’ olarak isimlendirdiği Güney Askeri Meclisinin, uluslararası alanda tanınan meşru Hadi hükümetine darbe gerçekleştirdiğini duyurdu.

Bakanlık BAE destekli güçlerin tüm askeri kışlaları ele geçirdiğini duyurdu. BAE destekli güçler, Hadi hükümetinin cumhurbaşkanlığı sarayı etrafında şiddetli çatışmalara girmiş ve Suudi Arabistan ordusuna bağlı güçler saray etrafında konuşlanmıştı.

Yemen’de Suud-BAE kavgası büyüyor

Sarayı koruyan Suudi Arabistan ordusuna bağlı güçler ile Sudan askerleri geri çekildi. Saray ve askeri kışlalar, BAE tarafından desteklenen güçlerin kontrolüne girdi.

Yemen’de Husi Ensarulalh Hareketine karşı kurulan Suudi Arabistan liderliğindeki Koalisyon kan kaybetmeye devam ediyor.

BAE Yemen’den çekileceğini duyurmuş ve güçlerinin bir kısmını çekmişti.

Suudi Arabistan ile BAE arasında Yemen güneyindeki stratejik noktalara, geçişlere ve bazı adalara kontrol konusunda anlaşmazlıklar vardı.