Aliyev’in temsilcisi Amirbayov, İsrail Dışişleri yetkilisi ile Ortadoğu ve Kafkasya’yı görüştü

İsrail işgal güçlerinin Gazze’ye yönelik soykırım saldırısı sürerken, siyonistlerin Kafkasya’daki müttefiki Azerbaycan ile ilişkiler hız kesmiyor.

Trend haber ajansında yer alan habere göre, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’in Özel Görevlerden Sorumlu Temsilcisi Elçin Amirbayov, İsrail Dışişleri Bakanlığı Siyasi Direktörü Aliza Bin Noun ile ‘Güney Kafkasya ve Ortadoğu’daki durumu’ görüştü.

Görüşmeyi İsrail Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Aliza Bin Noun X’te yazdığı gönderi ile duyurdu. Noun, “Azerbaycan Cumhurbaşkanı’nın özel görevlerden sorumlu temsilcisi Elçin Amirbayov ile dostane bir görüşme gerçekleştirdik. Güney Kafkasya ve Ortadoğu’daki güncel gelişmelere odaklanan görüşmede en önemli ikili ve bölgesel meseleler ele alındı,” dedi.

6’ncı Dünya Kültürlerarası Diyalog Forumu kapsamında Bakü’ye bir ziyaret gerçekleştiren eski İsrail Knesset üyesi Elina Bardach-Yalov da 2 Mayıs’ta APA’ya yaptığı açıklamada, “Son dönemde İsrail-Azerbaycan ilişkileri şimdiye kadarki en yüksek seviyeye ulaştı,” demişti.

Eski milletvekili, İsrail tarafının buna çok değer verdiğine dikkat çekip Azerbaycan-İsrail ilişkilerinin diğer Müslüman devletler için örnek teşkil edebileceğini vurgulamıştı.

Elina Bardach-Yalov, Azerbaycan’ın Karabağ’ı tekrar kendisine bağlamasının altını çizdi ve parlamento üyesi olduğu süre boyunca Azerbaycan’ın bu yöndeki çabalarını her zaman desteklediğini sözlerine ekledi.

Elina Bardach-Yalov Azerbaycan ve İsrail arasında çeşitli alanlarda başarılı bir işbirliği olduğunu belirtmişti. Bu bağlamda askeri sanayi, tarım, su kaynaklarının ve mevcut enerji potansiyelinin verimli kullanımı, sağlık hizmetleri ve öğrenci değişimi alanlarında işbirliğinden söz eden İsrailli, “Öte yandan Azerbaycan, İsrail’in yüksek teknolojiler alanındaki mevcut deneyimiyle yakından ilgileniyor. Özellikle dağlık bölgelerin kültürüne ilişkin süreçler karşılıklı ilgi duyulan konulardan biridir. Dolayısıyla tüm alanlardaki mevcut bağların giderek daha da gelişeceğine inanıyorum,” demişti.