Ana Sayfa Dünya İngiliz medyası ve siyonistlerden Leyla Halid’e karşı kampanya

İngiliz medyası ve siyonistlerden Leyla Halid’e karşı kampanya

Filistin Halk Kurtuluş Cephesi (FHKC) üyesi efsanevi Filistinli gerilla Leyla Halid’in Britanya’da bir dayanışma etkinliğine video konferans yoluyla katılacağının açıklanması siyonistleri ve İngiliz medyasını alarma geçirdi.

Filistin Dayanışma Kampanyası (PSC) tarafından organize edilen bağış toplama etkinliğine katılacak Leyla Halid, İngiliz The Times tarafından, “İki uçağı kaçıran ve 7 Ekim saldırılarını gerçekleştiren Hamas militanlarının ‘özgürlük savaşçıları’ olduğunu iddia eden Filistinli bir kadın, cuma günü İngiltere’de bir konuşma yapacak,” diye tanıtıldı.

Halid, İngiltere’de İsrail’e silah sağladığını iddia ettiği şirketleri hedef alan Filistin Eylemi’nin (PA) kurucularından Huda Ammori ile birlikte sahne alacak.

Haberde, Halid’in varlığının, Yahudi grupları ve milletvekilleri arasında endişeye yol açtığı öne sürüldü. Hükümetin ‘siyasi şiddet ve kargaşa danışmanı’ Lord Walney ise, “Kendi standartlarına göre bile, PSC’nin [Halid’e] bir platform vermek istemesi şaşırtıcı,” dedi.

Walney, Leyla Halid’i ağırlama kararına işaret ederek, siyasetçilerin ve siyasi partilerin PSC ile ilişki kurmamaları gerektiğini savundu ve “PSC’nin katı yaklaşımı, topluluklarda aşırılıkçılığa ve sindirmeye kapı açarak kendi davalarını baltalıyor,” iddiasında bulundu.

Yahudi Liderlik Konseyi Direktörü Claudia Mendoza ise, “Leyla Halid, uçakları kaçıran ve son aylarda 7 Ekim’deki barbar Hamas saldırısını savunmaya, meşrulaştırmaya ve hatta yüceltmeye çalışan bir teröristtir. Filistin Dayanışma Kampanyası’nın Birleşik Krallık’ta böyle bir figüre ev sahipliği yapması çok çirkin ve affedilemez,” dedi. Mendoza, Başbakan Rishi Sunak’tan etkinliği yasaklamasını istedi.

Exit mobile version