Ana Sayfa Ortadoğu Lübnan Hizbullah: İsrail’e karşı operasyonlarımız Gazze’deki ateşkese bağlı

Hizbullah: İsrail’e karşı operasyonlarımız Gazze’deki ateşkese bağlı

Hizbullah Genel Sekreter Yardımcısı Naim Kasım, örgütünün Gazze savaşı sona erene kadar İsrail’e karşı operasyonları durdurmayacağını söyledi. 

Kasım, “Pozisyon açık. Gazze’de savaş devam ettiği sürece, bu, Lübnan cephesinin bundan etkilendiği ve Gazze’de durduğunda Lübnan’da durduğu anlamına geliyor,” dedi. 

Hizbullah lideri, Gazze’de ateşkes olduğunda Lübnan’da da ateşkes yapacaklarını vurgulayarak, “Amerikan elçisi Amos Hochstein istediğini söyleyebilir ve biz de istediğimizi söyleyeceğiz,” ifadelerini kullandı. 

Beyaz Saray’ın üst düzey danışmanı Amos Hochstein, 4 Mart’ta Lübnanlı yetkililerle Güney Lübnan’’da ABD destekli bir gerginliğin azaltılması önerisiyle ilgili görüşmelerde bulunmuştu.

Kasım, “Hochstein’ın gönderdiği mesajlarla, devlet yetkililerinden aldığı cevapla ilgilenmiyoruz ve [Lübnanlı yetkililerle yaptığı görüşmelere] müdahale etmiyoruz. Amerikan tarafıyla sık sık mesajlaşıyoruz. Hochstein’ın ne söylediğine ve ne amaçladığına gelince, bu bizim için hiçbir şey ifade etmiyor,” dedi.

Kasım, Lübnan direnişinin ‘Lübnan’da büyük çaplı bir savaş olmayacağından yüzde 90 emin olduğunu’ ileri sürdü. Kasım’a göre kalan yüzde 10’luk ihtimal ise İsrail ya da ABD’nin fikrini değiştirmesi durumuna işaret ediyor. 

Kasım, “Biz savunmadayız ve sınırlı bir cepheyiz ve Lübnan’ı savaşa sürüklememek için fedakarlık yapıyoruz. Yaptığımız şey büyük bir fedakarlık,” dedi. 

Lübnan’ı savaşa sürüklemediklerini belirten Hizbullah lideri, bunun aksine ‘her an bahaneler veya gerekçeler olmaksızın’ Lübnan’a savaş açabilecek ‘tehlikeli bir İsrail düşmanı’ olduğunu vurguladı. Kasım, İsraillilerin ‘caydırılmış kalmalarının’ Lübnan’ı çıkarına olduğunun da altını çizdi.

İsrail’in Gazze Şeridindeki hedeflerinden hiçbirine ulaşamadığını ileri süren Kasım, Hizbullah’ın siyonist hedeflere büyük kayıplar verdirdiğini de sözlerine ekledi.

Exit mobile version