Ana Sayfa Ortadoğu Filistin İsrail işgal güçleri Refah sınır kapısını ele geçirdi

İsrail işgal güçleri Refah sınır kapısını ele geçirdi

İsrail işgal güçleri salı sabahı Gazze’deki Refah sınır kapısının kontrolünü ele geçirirken Hamas Mısır’dan gelen tüm yardım akışının durduğunu açıkladı.

Hamas tarafından yönetilen geçiş otoritesi yaptığı açıklamada, ordunun “insan ve yardım hareketini tamamen durdurduğunu” söyledi. Askerler Filistin bayraklarını İsrail bayraklarıyla değiştirdi.

İsrail ordusu savaşın başladığı ekim ayından bu yana ilk kez bölgeye girdi. Sınır, Gazze’ye yardım için ana giriş noktası ve Filistin topraklarına siyonist kontrol noktaları dışındaki tek geçiş noktası.

İşgal hareketi, İsrail’in Refah’ın doğusundaki bölgelerde yaşayanlara olası bir saldırı öncesinde derhal şehri terk etmelerini söylemesinden bir gün sonra gerçekleşti.

İsrail ordusu, “terörist amaçlar” için kullanıldığına dair istihbarat aldıktan sonra Gazze tarafındaki Refah geçişini ele geçirerek “operasyonel kontrol” sağladığını açıkladı.

İsrail ordusu, 20 savaşçıyı öldürmenin ve bölgedeki Hamas altyapısını yok etmenin yanı sıra güçlerinin “üç operasyonel şaft” da tespit ettiğini söyledi. X’te yapılan açıklamada, “401. Tümen Muharebe Timi ve Givati Tugayı Tümen Muharebe Timi güçleri bölgede teröristlere ve terörist altyapılara karşı operasyonlarına devam ediyor,” denildi.

Exit mobile version