Hafter’in görevden azlettiği Libya müftüsü Sadık El-Giryani: Hafter’in ordusu kafir, Türkiye ile anlaşma caiz

Hafter’in görevden azlettiği ve Türkiye’de yaşadığı söylenen Libya müftüsü Sadık El-Giryani Türkiye ile anlaşmak caizdir dedi.

Tenasuh Tv isimli websitesinin sahibi olduğu söylenen El-Giryani aynı sitede verdiği röportajda “Türkiye Müslüman bir ülke onunla anlaşmak caizdir” dedi.

General Hafter’in yönettiği Tobruk merkezli hükümete bağlı ordunun kafirler ordusu olduğunu söyleyen El-Giryani “Hafter’in ordusu, Müslüman olan Türk ordusu ile karşılaştırılamaz” ifadesini kullandı.

E-Giryani Hafter’in ordusunun Sudan, Çad ve bazı Afrika ülkelerinden gelen çetelerden destek aldığını, bu çetelerin çoğunun ateist, Hıristiyan ve putperest olduğunu söyledi.

Hafter’e destek veren bu çetelerin siyonist projeye hizmet ettiğini de ifade eden El-Giryani “Türkiye ile anlaşmak meşrudur çünkü Türkiye Müslüman ülkedir ve Müslümanların işbirliği meşrudur” dedi.

Öte yandan İdlip’teki Nusra örgütünün dini liderlerinden olan El-Muheysini, geçen yılın nisan ayında verdiği fetvada El-Giryani’ye desteğini açıklamıştı. (libya kaynakları)