İran Devrim Muhafızları, İngiliz tankere eşlik eden İngiliz savaş gemisine telsiz üzerinden yaptığı uyarıları yayınladı: Hayatınızı tehlikeye atmayın

Geçen haftalarda, tankerinin Cebelitarık’ta alıkonulmasından sonra Hürmüz Boğazında İngiliz tankerinini alıkoyan İran, operasyon sırasındaki telsiz konuşmalarını yayınladı.

İran Devrim Muhafızları, İngiliz Stena Impero tankerini alıkoyduktan sonra durdurduğu bir diğer İngiliz tankerine eşlik eden İngiliz savaş gemisine telsizle yaptığı uyarıları yayınladı.

İran Devrim Muhafızları telsiz aracılığı ile İngiliz savaş gemisini şu şekilde uyardı: “İngiliz F-236 gemisi, ben Devrim Muhafızları Deniz Kuvvetleri savaş gemisi! İngiliz Haritage tankeri benim kontrolüm altındadır, sana emrediyorum benim operasyonuma karışma.”

İngiliz savaş gemisi ise “Hayatınızı tehlikeye atmayın” uyarısından sonra bölgeden uzaklaşıyor.

Al-Mayaden Televizyonunun İran kaynaklarından aktardığı görüntüler şöyle:

Suriye’ye gidiyor iddiasıyla tankerine Cebelitarık’ta alıkonulmasından sonra Hürmüz Boğazında İngiliz tankerinini alıkoyan İran, Körfez’e savaş gemilerini gönderme kararı alan Avrupa ülkelerini de uyarmıştı.

İngiltere’den tankerlerini serbest bırakmalarını talep eden Hükümet Sözcüsü Ali Rebii, İngiltere’nin aksine İran’ın İngiliz tankerini yasal yollarla alıkoyduğunu ifade etti.

İran: Savaş gemilerini Körfez’e göndermek provokatif bir eylem

Ali Rebii daha sonra şu şekilde devam etti: “İngiltere bizden tankerimizin Suriye’ye gitmeyeceğine dair garantiler istedi. Tankerimiz Suriye’ye gitmeyecek ama kendilerine garanti vermemiz için bir neden bulunmuyor.”

Rebii bu şartlarda Körfez’e savaş gemileri göndermenin provokatif bir eylem ve gerginliği arttıracak düşmanlık mesajı taşıdığını söyledi. Rebii ayrıca devletleri bu tür eylemlerden kaçınmaya çağırdı.