Viyana’da nükleer anlaşma görüşmeleri, Çin heyeti: Tüm taraflar anlaşmanın korunmasından yana ve ABD’nin tutumuna şiddetle karşı çıkıyor

Avusturya’nın başkenti Viyana’da bir araya gelen nükleer anlaşma tarafları, anlaşmanın korunmasına yönelik görüş bildirdi.

ABD’nin tek taraflı çekilmesinin ardından yaptırımlar uygulamaya başladığı İran, nükleer anlaşmaya olan bağlılıklarını dereceli olarak azaltacağını duyurmuş ve uranyum zenginleştirme seviyesini arttırmıştı.

Fransa lideri Macron’un heyet göndererek çözüm aradığı sürecin ardından nükleer anlaşma tarafları Avusturya’nın başkenti Viyana’da bir araya geldi.

İran Dışişleri Bakanı Yardımcısı Arakçi görüşmelerin ardından yaptığı açıklamada görüşmelerin yapıcı olduğunu ancak sorunların tamamen çözüldüğünü söyleyemeyeceğini belirtti.

Toplantı katılımcılarından Çin heyeti ise görüşme sonrasında yaptığı açıklamada tüm tarafların anlaşmanın korunmasından yana olduğunu ve tarafların ABD’nin tutumuna şiddetle karşı çıktıklarını söyledi.

İran bugün yaptığı açıklamada çıkarlarını sağlamak ve korumak adına anlaşmaya olan bağlılığını dereceli olarak azaltmaya devam edeceğini açıkladı.