Hafter’e bağlı Libya Ulusal Ordusu, Türkiye’den Libya’ya giden füze dolu İlyuşin-76 kargo uçağını havaalanına iniş yaparken imha ettiğini iddia edip görüntü yayınladı

General Hafter yönetimindeki Libya Ulusal Ordusu, Türkiye’den gelen ve füze dolu olan bir kargo uçağını imha ettiğini iddia etti. 

Libya Ulusal Ordusu, tek bir füze kullanarak İlyuşin-76 tipi kargo uçağını Misrata’daki Hava Akademisine iniş yaparken tam isabet ile vurduğunu iddia etti. 

Libya Ordusunun Hava Kuvvetleri Operasyon Odası komutanı, askeri mühimmat ve ekipman taşıyan kargo uçağını vurduklarını ve tamamen imha ettikten sonra aynı noktaya 3 saldırı daha düzenlediklerini ifade etti.

Haberlerin ardından büyük bir patlamanın yaşandığı ve ardından yangınların etrafı sardığı bir video sosyal medyada paylaşıldı.

Russia Today Arabic haberine göre görüntüler Misrata’nın güneyinde bulunan Hava Akademisinden.

Trablus merkezi Ulusal Mutabakat Hükümeti (UMH), 26 temmuzda Hafter kontrolündeki Cafra hava üssüne iniş yapan Ukrayna’ya ait bir askeri kargo uçağını hedef alıp imha etmişti.

UMH’ye bağlı Kararlılık Tugayı komutanı ise Misrata’daki Hava Akademisine yönelik saldırılara cevaplarının sert olacağını açıkladı.

أصوات انفجارات مستمرة داخل قاعدة الجوية في مصراته بعد قصف طائرة يوشن تركية فور هبوطها قادمة من تركيا

Posted by ‎أخبار التاسعة‎ on Monday, August 5, 2019