Ana Sayfa Ortadoğu Mısır Mısır istihbarat yetkilileri: Türk tarafı ‘ikili ilişkiler’ başlığıyla Kahire’de toplantı talebi iletti

Mısır istihbarat yetkilileri: Türk tarafı ‘ikili ilişkiler’ başlığıyla Kahire’de toplantı talebi iletti

Reuters’a konuşan Mısır istihbaratından iki yetkili isme göre Türkiye Kahire’de ‘ikili ilişkiler’ başlığıyla toplantı talep etti.

Kaynaklar şu ifadeleri kullandı: “Türkiye istihbaratından yetkili bir isim, Türk tarafının Kahire’de gerçekleştirilmek üzere ‘ikili ilişkiler’ başlığıyla toplantı talebini bize iletti. Memnuniyetle karşıladık ve en kısa sürede dönüş yapma sözü verdik.”

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu bugün ‘Mısır’la diplomatik düzeyde temaslarımız başladı’ ifadelerini kullanmış ve normalleşme görüşmelerine dair son zamanlarda çıkan haberleri teyit eder açıklamalar yapmıştı.

Mısır medyasına göre Çavuşoğlu’nun ‘diplomatik temaslar başladı’ açıklamasına Mısır resmi makamlarından yapılan açıklamada şu şekilde yanıt verildi:

Şu an Türkiye ile Mısır arasında ‘diplomatik temaslar başladı’ olarak niteleyebileceğimiz bir şey yok. Türkiye ve Mısır’ın misyonları, maslahatgüzar seviyesinde diplomatik normlara uygun olarak göreve devam ediyor. İlişkiler, Arap ulusal güvenliğine ve egemenlik ilkesine saygıya dayanmalıdır. Normalleşme, bölge ülkelerinin içişlerine müdahalelerin durdurulmasını gerektirir. Mısır ve Türkiye halkları arasında güçlü bağlar vardır.

Süreci takip eden Arap uzmanlar, Türkiye’nin Arap ülkeleri ile ilişkileri yeniden başlatmaya yönelik sürdürdüğü görüşmelerde ve toplantılarda olumlu tutum aldığını ancak şu ana kadar sahada karşı tarafı ikna edecek adımlar atmadığını aktarıyor.

Exit mobile version