Cihatçı Rahman Kolorduları sözcüsü: İdlip’teki gelişmelerin nedeni Rusya ile Türkiye arasındaki anlaşmazlık, Ahrar Şam: Sorumluluk omurgasız fraksiyonlara ait

Rahman Kolorduları isimli cihatçı silahlı grubun eski sözcülerinden Wael Alwan, Rusya’nın güçlü desteğini alan son operasyonlar Rusya ile Türkiye arasındaki anlaşmazlıklardan kaynaklandığını söyledi.

Alwan’a göre TSK’nın konvoylarla takviye güç göndermesi ve konvoyların Suriye hava kuvvetleri tarafından hedef alınması, Rusya ile Türkiye arasındaki anlaşmazlıklara açık bir işaret. 

Alwan’a göre operasyonlar, Rusların desteğiyle ama anlaşma sağlanana kadar sınırlı bir destekle devam edecek. Rusya ile Türkiye arasındaki müzakere konularından birinin ticaret yollarının açılması olduğunu belirten Alwan, ağır silahlar ve silahlardan arındırılmış bölgelerin de tartışılacağını söyledi.

Ahrar Şam Genel Komutanı Cabir  Ali Paşa: Sorumluluk, omurgasız fraksiyonların

Cihatçı gruplardan Ahrar Şam genel komutanı Cabir Ali Paşa, yayınlanan bir ses kaydında son gelişmelerin sorumluluğunun omurgasız fraksiyonlara ait olduğunu söyledi. 

Birçok stratejik bölgenin kaybedildiği operasyonlarda fraksiyonları omurgasız ve başarısız olarak suçlayan Cabir Ali Paşa, suçladığı grupların ismini vermedi. 

Cabir Ali Paşa mücahitlerin, sınırlı imkanlara rağmen operasyonlarda yer aldığını ve çabaladığını söyledi.

dlip’te Suriye ordusunun başlattığı operasyona karşı kurulan El-Feth El-Mubin (Açık Fetih) isimli operasyon odasının komutanlarından Kuteyba Abou Abdo, İdlip’teki sivillere yönelik yaptığı çağrıda “TSK noktalarına itimat etmeyin” ifadelerini kullanmıştı. (StepNews)