Şam’daki ofisini yeniden açan INTERPOL’e ilk resmi tutuklama emri iletildi: Suriye, Semir Caca için kırmızı bülten talep etti

Suriye hükümeti, Lübnanlı sağcı Semir Caca için kırmızı bülten çıkarılması talebiyle Şam’da ofisini yeniden açan INTERPOL’e tutuklama emri iletti.

Suriye hükümeti, aşırı sağcı Lübnan Güçleri Partisi lideri Semir Caca için kırmızı bülten çıkarılması talebini aşağıdaki suçlamalara dayandırdı:

1-Suriye’de gerçekleştirilen seçimler için oy haklarını kullanmak üzere Lübnan’daki Suriye büyükelçiliğine giderken, Lübnan’daki yüzlerce Suriyeli vatandaşa saldırıp öldürmeye çalışması. Bu saldırılarda bir Suriye vatandaşı hayatını kaybetmişti.

2-Suriye devletine ve Suriye ordusuna karşı komplo ve provokasyon ile birlikte Suriye devletine karşı kurulan terör örgütleriyle iletişim halinde olması.

3-Suriye rejimini devirmeye çalışması, silah kaçakçılığı yapması, Suriye içindeki yıkıcı grupları finanse etmesi ve Suriyeli ve Arap teröristlerin Suriye’ye kaçak girişlerini kolaylaştırması.

Lübnan Güçleri Partisi’nin ayrıca geçtiğimiz günlerde Beyrut limanı patlamasıyla ilgili soruşturma sürecini protesto etmek isteyen Hizbullah ve Emel Hareketi yanlısı sivil kitleyi hedef alan keskin nişancı saldırısının arkasında durduğu düşünülüyor.

Geçtiğimiz haftalarda Uluslararası Polis Teşkilatı (INTERPOL), Suriye’yi bilgi değişimi sistemine yeniden entegre etmeye karar vermişti.

Lyon merkezli örgütten yapılan açıklamada, “Genel Sekreterliğin tavsiyeleri doğrultusunda INTERPOL Yürütme Komitesi, Suriye’ye uygulanan tedbirlerin kaldırılmasına karar verdi” denilmişti.