Suriye Dışişleri Bakanı: ABD Suriye’den çekilmeli, Türkiye’ye diyoruz ki topraklarımızdan hiçbir parçanın kaybını kabul etmiyoruz

Suriye Dışişleri Bakanı Faysal Mikdat, bugün katıldığı bir televizyon kanalında yaptığı açıklamalarda “ABD ve Türkiye, işgal ettikleri bölgelerden çekilmeli” ifadelerini kullandı.

Suriye Dışişleri Bakanı Faysal Mikdat, geçtiğimiz haftalarda gerçekleşen Birleşmiş Milletler zirvesinde birçok Arap Dışişleri Bakanı ile görüşmüştü.

Suriye’nin Ikhbariyye televizyonuna verdiği demeçte Mikdat “İdlip ve Suriye’nin doğusunda, terörü ortadan kaldırana kadar savaşımız devam edecek” dedi.

Mikdat “Türkiye’ye diyoruz ki topraklarımızdan hiçbir parçanın kaybını kabul etmiyoruz” dedi ve ABD ve Türkiye’ye Suriye’den çekilme çağrısı yaptı.

Faysal Mikdat ayrıca SDF’yi hedef alarak “ABD destekli Suriye Demokratik Güçleri milisleri, ABD’ye çalışmayı bırakmalı. Bu şekilde Suriye’nin kuzeyinde gelecekleri olmaz” ifadelerini kullandı.

Bu sırada çeşitli kaynaklar, geçtiğimiz günlerde Rusya aracılığıyla, ilan edilmeyen SDF-Şam görüşmelerinin olduğunu iddia etmişti.

Mikdat, uluslararası tarafların Suriye’ye yönelik olumsuz tutumlarını değiştirmeye başladığını söyledi. (Suriye medyası)