Filistin Demokratik Halk Kurtuluş Cephesi: Kahramanca eyleminden dolayı Hizbullah’ı selamlıyoruz, Netenyahu Arap kanının seçim kartı olamayacağını anlamalı

Filistin Demokratik Halk Kurtuluş Cephesi (FDHKC), Hizbullah’ın İsrail zırhlısını imha ettiği eylemini selamladı.

FDHKC yaptığı açıklamada Hizbullah’ın eyleminin kahramanca olduğunu ifade ederken ‘Lübnan direnişini selamlıyoruz’ dedi.

FDHKC, Arap kanının Netenyahu’nun seçim kartı olamayacağını söyleyerek ‘Netenyahu’nun terörünün’ sonuçları olacağını belirtti.

Filistin Halk Kurtuluş Cephesi: Hizbullah’ın eylemi halkların iradesini temsil ediyor

FHKC ise yaptığı açıklamada Hizbullah’ı ve Lübnan direnişini selamladığını söyledi.

FHKC; Hizbullah’ın eyleminin, siyonist düşmana karşı stratejik boyutları olduğunu söylerken bu eylemin halkların iradesini temsil ettiğini vurguladı.

FHKC politbüro üyesi Kayed Gül ise katıldığı televizyon programında ‘Hizbullah’ın eylemi siyonist düşmanla mücadele yolunu bize yeniden göstermiş ve teyit etmiş oldu’ dedi.

Öte yandan Hamas sözcüsü Hazem Kasem, Hizbullah’ın ‘Filistin halk kitlelerinin’ güvendiği direniş olduğunu söyledi. Kasem, direniş güçlerinin Irak, Suriye ve Lübnan’da kendini savunma hakkına sahip olduğunu ve bu hakkı desteklediklerini ifade etti.

Hizbullah bugün yaptığı açıklamada İsrail’e ait zırhlı bir aracın imha ettiğini duyurmuş, İsrail ordusu da yaptığı açıklamada askeri üssünün ve zırhlı araçlarının hedef alındığını teyit etmişti.