Mossad, tutuklu FHKC üyelerini ‘Yüzyılın Anlaşması’ hakkındaki görüşlerini öğrenmek üzere merkezine taşıyıp sorguya çekti

İsrail istihbarat servisi, Filistin Halk Kurtuluş Cephesi üyesi onlarca tutukluyu ‘Yüzyılın Anlaşması’ hakkındaki görüşlerinin öğrenmek üzere merkezine taşıyıp sorguya çekti.

İsrail istihbarat servisi, ABD ile birlikte Suudi Arabistan ve Körfez ülkelerinin destek verdiği ‘Yüzyılın Anlaşması’ ismi verilen anlaşma hakkındaki görüşlerini öğrenmek üzere tutuklu FHKC üyelerini, Ramallah’taki Ofer isimli istihbarat merkezine taşıdı.

İdari (keyfi) olarak tutuklu bulunan 40’a yakın FHKC üyesi, 3 gün boyunca değişik cezaevlerinden Ramallah’taki istihbarat merkezine taşındı. Burada FHKC üyelerine son dönemlerde ayrıntılarıyla ilgili konferansların ve çalıştayların yapılmaya başlandığı ‘Yüzyılın Anlaşması’ soruldu.

Geçen haftalarda Bahreyn’de, Trump’ın damadı Kushner’in baş konuk olduğu bir çalıştay düzenlenmişti.

Tüm tutuklu FHKC üyelerinin ‘Yüzyılın Anlaşmasını’ Filistin davasının tasfiyesini hedef aldığı ve Filistinlilerin meşru haklarını yok saydığı için reddettiği bildirildi.

Tutuklu FHKC üyeleri, Filistinlilerin geri dönüş hakkı ve kendi kaderlerini tayin etme hakkı sağlanmadıkça barıştan bahsedilemeyeceğini vurguladı.

Tutuklu FHKC üyelerini bu konuda sorguya çeken istihbarat subaylarının sadece soru sorduğu ve herhangi bir yorumda bulunmadığı da aktarılanlar arasında.

FHKC üyeleri, diğer fraksiyonlardan tutuklu olan Filistinlilerin de istihbarat merkezine taşınabileceğini belirtti. (Quds)