FHKC: Bahreyn Çalıştayı Filistin Ulusal Haklarını Hedef Alıyor

Filistin Halk Kurtuluş Cephesi politbüro üyesi Cemil Mezhar Bahreyn’de gerçekleştirilen ekonomi çalıştayının Filistin Ulusal Haklarının tasfiyesini hedef alan bir çalıştay olduğunu dile getirerek bu çalıştayın aynı zamanda “Yüzyılın Anlaşmasının tabutuna ilk çiviyi çaktığını” söyledi.


Trump’ın damadı Kushner’in ve İsrailli yetkililierin de katıldığı Bahreyn’deki Ekonomi Çalıştayının gerçekleştirildiği sırada Gazze’de düzenlenen “Yüzyılın Anlaşması ile Mücadele için Filistin Ulusal Konferansında” konuşan Cemil Mezher “Vatan ortaklığında ulusal birliğin sağlanması Yüzyılın Anlaşmasını başarısızlığa uğratacak en önemli ve esas unsurdur” dedi.
‘Bahreyn Çalıştayının Hedefinde Direniş Ruhu Var’


Konuşmasının devamında Mezher şöyle dedi: “Bu çalıştayın hedefinde Filistin Ulusal Haklarının ve Amerika ve siyonizmin çıkarlarına uygun şekilde direniş ruhunun tasfiyesi var. Çalıştay aynı zamanda siyonist varlığı (İsrail) Arap coğrafyasının bir parçası gibi bölgeye entegre etmeye çalışan ABD’nin planlarına karşı çıkan tüm bölge halklarını hedef almaktadır.


Bahreyn Çalıştayı meşru değildir. Kimse bizim halkımız adına müzakere edemez. Çalıştaya katılan Araplar ihanet içerisindedir. Filistin halkına bu şekilde diz çöktüreceğine inananlar hesaplarını gözden geçirmeli.” (FHKC)