Jeffrey: Koalisyon Güçleri Suriye’ye Asker Gönderebilir

ABD Suriye Özel Temsilcisi Jeffrey, Koalisyon Güçlerinin Suriye’nin kuzeyine asker gönderebileceğini belirtti. 


Buna dair ayrıntıların önümüzdeki haftalarda netleşeceğini ve bazı duyurular yapılacağını ifade eden Jeffrey “IŞİD ile mücadele eden Koalisyon güçleri, sahadan çekilen Amerikan güçlerinin yerini alacak şekilde kara gücü gönderecek. Defensone sitesine konuşan Jeffrey hangi ülkelerin asker göndereceğine dair soruya “Bunu açıklamak o ülke hükümetlerinin insiyatifinde” dedi.


Önümüzdeki haftalarda konuya dair daha açık olacaklarını söyleyen Jeffrey “Bazı ülkeler sessiz kalmak isteyebilir, bunda sorun yok” dedi. 


Bir süredir Paris ve Brüksel’de askeri ve siyasi liderlerle toplantılar gerçekleştiren Jeffrey bu toplantıların ardından verdiği demeçte “Amerikan güçlerinin sahadan çekilişi sürüyor, Başkan Trump sahada kalan güçlerin kalış sürelerini belirsiz bir süre daha uzattı fakat çekilme sürüyor” ifadelerini kullandı. 


Koalisyon ülkelerinin göndereceği askerlerin, Amerikan güçlerinin yerini alacağını belirten Jeffrey, Koalisyon ülkelerinin bu konuda olumlu tutum aldıklarını belirtti. (Al-Hura, Defensone)