ABD’den İsrail’e 1 milyar dolarlık yeni askeri pardım planı

ABD’de Biden yönetimi Kongre’ye, Saray’ın İsrail’in Refah’ı işgaline görünüşte karşı çıkmasına rağmen, İsrail’e 1 milyar dolarlık bir askeri yardım paketi göndermeyi planladığını söyledi.

Biden’ın İsrail’e silah sevkiyatını ilk kez durdurduğunu açıklamasına karşın, üzerinde çalışılan 1 milyar dolarlık paket Washington’un müttefikine silah tedarikini daha geniş çapta kısıtlama arayışında olmadığını gösteriyor.

Financial Times’ta yer alan habere göre paketin çoğunlukla tank mühimmatı ve taktik araçlar içermesi bekleniyor. Biden’ın ulusal güvenlik danışmanı Jake Sullivan pazartesi günü gazetecilere yaptığı açıklamada, Ukrayna, İsrail ve Hint-Pasifik bölgesine yönelik olarak geçen ay yasalaşan 95 milyar dolarlık dış güvenlik yardım tasarısına atıfta bulunarak, “Askeri yardım göndermeye devam ediyoruz ve İsrail’in ek pakette öngörülen miktarın tamamını almasını sağlayacağız,” demişti.

Bir başka ABD’li yetkili ise salı günü yaptığı açıklamada İsrail’e silah transferlerinin planlandığı gibi devam ettiğini belirtti.