Debka: Kremlin ve Beyaz Saray’daki acil toplantıların nedeni Rus denizaltısının Amerikan denizaltısına doğru ateşlediği Torpido füzesi

İsrail haber sitesi Debka, 2 temmuz salı günü Kremlin ve Beyaz Saray koridorlarının aynı anda hareketlenmesine sebep olan olayın Rus denizaltısının Amerikan denizaltısına doğru ateşlediği Torpido füzesi olduğunu iddia etti.

Salı günü Putin, Savunma Bakanı ve Genelkurmay başkanını acil toplantıya çağırmış ve bu haber son dakika olarak duyurulmuştu.

Ardından Beyaz Saray’da bir hareketlilik olduğu ve ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence’in başka bir program için uçakta iken acil olarak Beyaz Saray’a çağrıldığı için uçağı geri çevirdiğine dair haberler ajanslara düştü.

Debka haber sitesi bu iki acil toplantının nedeninin denizaltılar arasında meydana gelen gerginlik olduğunu iddia etti. Debka’ya göre Rus denizaltısına engelleme yapan Amerikan denizaltısı Ruslar tarafından Torpido füzesi ile hedef alındı.

Haber sitesi, Amerikan denizaltısının batırılmış olabileceğini de yazdı.

Rus ve Amerikan yetkilililerin konu ile ilgili herhangi bir açıklaması olmazken Amerikan yetkililer Beyaz Saray’da acil kodlu bir toplantının gerçekleştiğini doğrulamıştı. (rai alyaum)