İrlanda’da 1000’den fazla sanatçı ‘İrlandalı sanatçılar İsrail’i boykot ediyor’ taahhüdünü imzaladı

İrlanda-Filistin Dayanışma Kampanyası (IPSC), 1000’den fazla İrlandalı sanatçının ‘İrlandalı sanatçılar İsrail’i boykot ediyor’ taahhüdüne imza verdiğini duyurdu.

IPSC’nin yetkililerinden Zoe Lawlor konu ile ilgili şunları söyledi: “Bu sayıda sanatçının taahhüdümüze katılım sağlamasından gurur duyuyoruz. 1.000 imzacıya ulaşmak, İrlanda’nın Filistin ile dayanışmasında büyük bir dönüm noktası. Filistinlilerin özgürlük, adalet ve eşitlik mücadelesinde İrlanda ile Filistin arasındaki dayanışmanın boyutunu gösteriyor. Batılı hükümetler İsrail’i cezalandırmada başarısız. Filistin’in vicdanlı insanların dayanışmasına ihtiyacı var.”

IPSC’nin bu taahhüt ile İsrail’i aynı zamanda kültürel olarak boykot ediyor ve işgalciler ile birlikte herhangi bir kültürel faaliyete iştirak etmeyi reddediyor.

İrlanda’da daha önce parlamento vekilleri, Filistin’deki illegal ve işgalci konumundaki Yahudi yerleşim yerlerinde üretilen ürünlerin satışını suç kapsamına alan kanun tasarısını meclise sunmuştu.

Netenyahu bunun ardından tepki göstermiş ve “biz demokratik ülkeyiz, bu anti-semitizmdir” demişti.

İrlandalı vekiller ise ‘yerleşim yerleri aracılığıyla işgalin normalleştirilmesine’ karşı olduklarını ifade etmişti. (Al-Mayadeen, IPSC)