OPEC+’tan batılı gazetelere yasak

OPEC+, bazı batılı medya kuruluşlarından muhabirlerin, bloğun gelecekteki politikalarının görüşüleceği Viyana’da yapılacak toplantılara katılmalarına izin vermedi.

Toplantıya katılması engellenen kuruluşlar arasında Reuters, Bloomberg News ve Wall Street Journal da bulunuyor. Bloomberg muhabiri Will Kennedy, “Örgütün sekretaryası genellikle genel merkezlerindeki toplantıyı izlemek isteyen gazetecilere akreditasyon verir. Bu kez böyle bir fırsat sunulmadı ve davetiyeler doğrudan muhabirlere gönderildi,” diye yazdı.

“Çarşamba akşamı itibariyle Bloomberg News’den hiç kimse davet almamıştı. Konuya aşina olan kişilere göre Reuters haber ajansı ve Wall Street Journal’dan gazetecilere de davetiye gönderilmedi,” diye ekleyen Kennedy, karar için herhangi bir gerekçe gösterilmediğini söyledi.

Yasakla ilgili ilk haberi yapan Financial Times (FT), kararın Suudi Arabistan tarafından alındığını iddia ediyor. FT, kararın Suudi Enerji Bakanı Prens Abdülaziz bin Salman tarafından ‘teşvik edildiğini’ söylüyor.