Trump’ın aptal dediği Macron Ruhani’yi aradı: ABD’nin yaptırımları tek taraflı ve kabul edilemez, İran’ın nükleer anlaşmadaki çıkarları için çaba göstereceğiz

Fransa lideri Macron, İran Cumhurbaşkanı Ruhani’yi arayarak ABD yaptırımlarının tek taraflı ve kabul edilemez olduğunu söyledi.

Geçen günlerde Trump’ın aptal ifadesini kullandığı Fransız lider Macron, İran Cumhurbaşkanı Ruhani ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Fransa lideri Macron telefon görüşmesinde İran Cumhurbaşkanı Ruhani’ye şunları söyledi: “ABD’nin yaptırımları tek taraflı ve kabul edilemez. İran’ın nükleer anlaşmadaki çıkarları için tüm çabaları göstereceğiz.”

Öte yandan Ruhani’nin Macron’a ‘Petrol ve banka ilişkilerinin normalleştirilmesi İran’ın Avrupa’dan beklediği ilk adımdır’ dediği aktarıldı.

İran uranyum zenginleştirme seviyesini yükseltme kararı aldıktan sonra Fransa lideri Macron, görüşmeler gerçekleştirmek üzere İran’a üst düzey bir heyet göndermişti.

İran konulu toplantıdan sonra ortak açıklama yapan İngiltere, Almanya, Fransa ve Avrupa Birliği, kriz çözüm mekanizmasını faaliyete geçireceklerini duyurmuştu. (Mayadeen)