Erdoğan, Mahmud Abbas ve İsmail Heniyye ile görüştü

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Filistin Devlet Başkanı Mahmut Abbas ve Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye ile bir araya geldi. Abbas liderliğindeki heyet ile Heniyye liderliğindeki heyet, Filistinli grupların temmuz sonunda Mısır’da yapacağı toplantı öncesi Ankara’da buluştu.

Görüşmenin ardından Hamas’tan yapılan açıklamaya göre, Abbas ile Heniyye ‘Filistin meselesine yönelik tehlikelerle mücadelede ulusal çabaların birleştirilmesi konusunda mutabık kaldı.’ 

Anadolu Ajansı’nın aktardığına göre, açıklamada sözlerine yer verilen Hamas Siyasi Büro Üyesi Hüsam Bedran, Ankara’daki görüşmede, ‘Filistin topraklarını kendine mal etmek, Yahudi yerleşim alanlarını genişletmek ve Filistin halkının kaynaklarını kontrol etmek isteyen siyonist hükümetin projeleri başta olmak üzere Filistin meselesine yönelik, özellikle de işgal altındaki Batı Şeria ve Kudüs’e ilişkin tehlikelerle mücadelede, ulusal çabaların birleştirilmesi gerektiği konusunda anlaşmaya varıldığını’ aktardı.

Bedran, bugünkü görüşmede 29-30 Temmuz tarihlerinde Kahire’de yapılacak Filistinli direniş örgütleri toplantısı konusunda da ‘açık ve derinlemesine bir fikir alışverişi’ yapıldığını ifade etti. Kahire’deki toplantıda varılacak sonuçların ‘Filistin halkının beklentileriyle uyumlu olmasının’ önemini vurgulayan Hüsam Bedran, bu nedenle söz konusu toplantının başarılı olması için titizlikle hazırlık yapılması ve şartların hazırlanması gerektiğini belirtti. Bedran, Hamas heyetinin, görüşmede, ‘kapsamlı direnişin, işgale ve Filistin meselesini hedef alan tehlikelerle mücadelede en iyi yol olduğunu’ vurguladığını ifade etti.