Filistin Yönetiminin İsrail ile anlaşmaları askıya alması üzerine FHKC: Doğru bir adım, Filistin Kurtuluş Örgütü (FKÖ) acil toplanmalı

Filistin Yönetiminin, İsrail ile anlaşmaları askıya aldığını duyurmasının ardından Filistin Halk Kurtuluş Cephesi yayınladığı bir açıklama ile FKÖ’yü acil toplantıya çağırdı.

Filistin Halk Kurtuluş Cephesi (FHKC), Devlet Başkanı Mahmut Abbas’ın İsrail ile tüm anlaşmaları askıya alma kararının ardından bir açıklama yayınladı.

Açıklamada alınan kararın doğru yönde alınmış bir karar olduğu fakat yetersiz olduğu belirtildi.

FHKC açıklamasında ‘Oslo ve getirdiği tüm bağlılıklardan tamamen çekilme’ kararının alınması gerektiği ifade edildi.

FHKC: FKÖ acil toplanmalı

Anlaşmaların askıya alınması kararının acil bir şekilde sahaya yansıyacak şekilde tercüme edilmesi gerektiğini belirten FHKC, Filistin Kurtuluş Örgütünü acil toplantıya çağırdı.

FHKC, FKÖ’yü Filistin içindeki bölünmeleri bitirerek iyileştirmeler yapacak, ulusal birliği sağlayacak ve Filistin’in tarihi ve ulusal haklarına bağlı ulusal kurtuluş programını esas alacak şekilde faaliyete geçmeye çağırdı.

FHKC açıklamasında, ulusal birliği sağlayabilecek bir kurumun, halkın tüm enerjisini ve imkanlarını, Filistin toprağı üzerinde işgalini arttıran İsrail’in icraatlerine ve siyasetine karşı toplayabileceğini ifade etti.

Öte yandan Hamas İslami Hareketi de Filistin Yönetiminin aldığı kararın doğru yönde alınmış bir karar olduğunu açıkladı.

Filistin Yönetimi, dün Ramallah’taki toplantısının ardından İsrail ile tüm anlaşmaları askıya aldığını duyuruştu.