FHKC’den Küba’ya Tıbbi Malzeme Yardımı

Dün, Küba’daki Juan Manuel Marquez Çocuk Hastanesi, Filistin halkının inceliği ve FHKC ile MediCuba arasındaki koordinasyon ile tıbbi malzeme bağışı aldı.

Hastane yöneticisi Dr. Dania Madida Perez ve diğer doktorlar, bağış için derin minnetlerini ifade ederken FHKC Uluslararası İlişkiler Departmanından Majid Debsi, Küba’ya karşı süregelen ablukanın haksızlığını vurguladı ve bu bağışların emperyalizme ve kapitalizme karşı mücadele veren iki halk arasındaki dayanışmanın bir işareti olduğunun altını çizdi. 

Küba, 1962 yılından bu yana ABD ambargosu altında ve ambargo Küba halkının yaşamını başta sağlık olmak üzere her alanda zorlaştırıyor. Geçtiğimiz ekim ayında toplanan Birleşmiş Milletler Genel Kurulu, Küba’ya uygulanan ABD ambargosunu oldukça sert biçimde kınayan bir bağlayıcı olmayan kararname yayınlamış, 185 ülke kararname lehine oy verirken ABD ve “İsrail” kararname aleyhinde oy kullanmış, Ukrayna ve Bolsonaro’nun seçimi kaybettiği ancak o süreçte koltuğunda oturmaya devam ettiği Brezilya ise çekimser kalmıştı.