Filistinli gruplardan ‘koordinasyonu artırma’ kararı

Sawa haber ajansının bildirdiğine göre Filistinli direniş gruplarının liderleri 23 Eylül’de Lübnan’ın başkenti Beyrut’ta bir toplantı düzenledi.  

Toplantıya Filistin İslami Cihad hareketi Genel Sekreteri Ziyad el-Nahale, Hamas’tan Salih el-Aruri ve Filistin Halk Kurtuluş Cephesi (FHKC) Genel Sekreter Yardımcısı Cemil Mezher’in yanı sıra diğer yetkililer ve direniş figürleri katıldı. İsrail medyasına göre toplantı ‘Hizbullah’ın himayesi altında’ gerçekleşti.

Sawa’nın aktardığı ortak açıklamaya göre liderler Filistin’deki ‘güncel gelişmeleri ve tırmanan Siyonist saldırganlığa karşı koymanın yollarını’ tartıştı. Açıklamada, “Üç grup arasında tüm konularda her türlü koordinasyonu güçlendirme ve direnişin tamamıyla saha birliğini sürdürme konusunda mutabık kaldılar,” denildi.

Bildiride ayrıca ‘işgal altındaki Batı Şeria’da yükselen direnişten ve bölgede faaliyet gösteren çeşitli grupların savaşçıları tarafından yürütülen operasyonlardan duyulan gurur’ dile getirildi. Toplantıda, direniş liderlerinin İsrail’in suikast tehditleri, Batı Şeria’nın ilhakı ve Mescid-i Aksa gibi kutsal mekanlara saygısızlık planlarıyla mücadele yollarını görüştükleri ve ‘silahlı direnişi yükseltmenin’ önemini vurguladıkları belirtildi.