Kassam Tugayları Sözcüsü Ebu Ubeyde: İsrail 200 günde hiçbir şey başaramadı

Hamas’ın silahlı kolu Kassam Tugayları sözcüsü Ebu Ubeyde, 23 Nisan’da savaşın 200. günü münasebetiyle yaptığı konuşmada, İsrail’in Gazze Şeridi’ne yönelik savaşı başlattığından bu yana, hedeflerinin hiçbirine ulaşamadığını söyledi. 

Ebu Ubeyde, “200 gün oldu ve Gazze’deki direnişimiz Filistin dağları kadar sağlam. İşgal güçleri dünyayı tüm direniş gruplarını ortadan kaldırdıklarına ikna etmeye çalışıyor ve bu büyük bir yalan… Düşman 200 gün içinde kitlesel katliamlar, yıkım ve öldürme dışında bir şey başaramadı. Düşman hala Gazze’nin kumlarına saplanmış durumda ve elde edeceği şey sadece daha fazla öfke, intikam ve utanç olacak,” dedi. 

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’ya hitaben yazdığı mesajda Ebu Ubeyde, “Ölümünüz, işgalinizin sona ermesi ve çöküşünüz sizin kaderiniz ve dünyanın önünde ağlamanız imajınızı değiştirmeye yardımcı olmayacak,” dedi. 

Ebu Ubeyde konuşmasında ekim ayında savaşın başlamasıyla birlikte Gazze’de direnişe destek için açılan çeşitli cephelere de selam gönderdi. Kassam sözcüsü, “Başta Lübnan, Yemen ve Irak’taki savaş cepheleri olmak üzere Aksa Tufanı’na yönelik her türlü askeri ve halk çabasını takdir ediyoruz,” dedi.

Sözcü ayrıca Batı Şeria’daki direniş grupları ile İsrail’in bu ayın başında Şam’daki Tahran konsolosluğunu vurmasına karşılık olarak İran’ın yaptığı ‘Gerçek Vaat Operasyonu’nu da övdü. Ebu Ubeyde, “İran’ın tepkisi, boyutu ve doğası itibariyle yeni kurallar oluşturdu ve düşmanın hesaplarını karıştırdı,” dedi.

Kassam sözcüsü, ‘işgalin saldırganlığı ya da varlığı topraklarımızın herhangi bir karışında devam ettiği sürece direnişin de devam edeceğini’ tekrar ederken, “Başta geri çekilme, kuşatmanın kaldırılması ve yerinden edilenlerin evlerine dönmesi olmak üzere halkımızın temel haklarından vazgeçmeyeceğiz. Direniş, halkımızın fedakarlıklarına sadık kalacak ve onların acılarını ve umutlarını taşıyacağız,” ifadelerini kullandı.