Irak meclisindeki Bedir Grubu: CIA ile çalışan komutan idam edilsin

Irak meclisindeki Bedir Grubu, geçen hafta CIA ile çalıştığı iddia edilen Irak ordusunun Anbar komutanı Mahmud Fellahi için idam cezası talep etti.

Geçen hafta ortaya çıkan ses kaydına göre CIA ajanı, Irak ordusu ve Haşd Şabi’nin Anbar’daki operasyonlarıyla ilgili Fellahi’den bilgi talep etti. Ses kaydına göre Fellahi’nin de Haşd Şabi ile ilgili bilgileri, CIA ajanı olduğu iddia edilen karşı tarafa verdiği ortaya çıktı.

Bedir Grubu “Soruşturma bitene kadar Fellahi gözetim altında tutulsun, kimseyle görüştürülmesin ve hareket özgürlüğü elinden alınsın. İddialar ile ilgili en üst düzeyde hızlı bir soruşturma başlatılsın” dedi.

İddiaların gerçekliğinin tespiti halinde derhal idam isteyen Bedir Grubu “Vatana büyük ihanet suçlaması ile idam cezası uygulansın, ABD elçiliğine içişleri ile ilgili konulara karışmaması konusunda sınır koyulsun, ABD üsleri ve güçleri gözetim altında tutulsun ve hükümet izni olmadan haraket etmesinler” çağrısı yaptı.

Öte yandan Haşd Şabi’ye bağlı Nuceba Hareketi “ABD elçiliğinin Irak’taki rolü defalarca ortaya çıktı, Irak halkı arasına fitne sokan ABD elçiliği kapatılsın, ABD elçisi kovulsun” çağrısı yaptı. (RT Arabic, Al-Mayadeen)