İran: ABD bize sınırlı bir saldırı yapacağını bildirdi ‘savaş ilanı sayarız’ dedik

20 haziranda dünyanın en gelişmiş casus uçağı olarak bilinen Amerikan Global Hawk uçağını düşüren İran’dan flaş açıklama.

Fars haber ajansına göre İran Sivil Savunma Teşkilatı başkanı Celali, casus uçağın düşürülmesinden sonra ABD’nin İran’a “Sınırlı bir saldırı yapacağız” şeklinde mesaj gönderdiğini açıkladı.

İran’ın bu mesajlara “Savaş ilanı sayarız” cevabını verdiğini belirten Celali “herhangi askeri eylemi savaş ilanı sayarız” dedi.

Geçen haftalarda NewYork Times Trump’ın İran’a saldırı kararından son anda vazgeçtiğini bildirmişti.

NewYork Times’ın 21 haziran günündeki haberine göre Trump, 123 milyon dolarlık casus uçağını düşüren İran’a saldırı kararı verip son anda vazgeçmişti. Habere göre Pompeo ve Bolton bu karara destek vermiş, savaş uçakları/savaş gemileri pozisyon almış ama Pentagon “Bölgedeki güçlerimizi ateşe atarız” diyerek karşı çıkmıştı.

Newsweek ise Pentagon yetkilisinden Trump’ın ‘İran’ın füze sistemlerini vurma kararı aldığını ama son anda vazgeçtiğini ve askeri güçlerin 72 saatlik alarm durumuna geçirildiğini’ duyurmuştu. İsrail basını ise “Trump saldırı kararı aldı fakat sonra pişman oldu” şeklinde girdi.