Rusya, iki vatandaşının Libya’da Ulusal Mutabakat Hükümeti tarafından tutuklandığını teyit etti: ‘Nedenlerini araştırıyoruz’

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Rusya Dışişleri Bakanlığı’nın iki Rus vatandaşının Trablus merkezli Ulusal Mutabakat Hükümeti (UMH) güçleri tarafından tutuklanmasının ardındaki koşul ve nedenleri araştırdığını söyledi.


Peskov, gazetecilere verdiği demeçte “Rus vatandaşlarının Libya’da tutuklandığını basında çıkan haberlerden öğrendik ve Dışişleri Bakanlığı, bu tutuklamanın koşullarını netleştirmek ve nedenlerini belirlemek için gerekli adımları atıyor” dedi.

Rusya merkezli kâr amacı gütmeyen Ulusal Değerleri Koruma Vakfı’nın Başkanı Aleksandr Malkeviç, tutuklanan Maksim Şugaley ve Samir Hasan Ali’nin vakfın çalışanı ve Rusya vatandaşı olduğunu doğruladı.


Malkeviç, yaptığı açıklamada “Araştırma grubunda üç kişi vardı. Bunlardan biri zaten Rusya’da. Sosyolog Maksim Şugaley bir Rus vatandaşıyken, tercüman Samer Hasan Ali’nin Rusya ve Ürdün olmak üzere çifte vatandaşlığı bulunuyor” ifadelerini kullandı.

Malkeviç’e göre vakfın çalışanları, UMH tarafından ‘seçimlere müdahale etmekle’ suçlandı ve Trablus yakınlarında yer alan Mitiga cezaevinde tutuldu.


Malkeviç, UMH’nin iddialarının aksine vakfın çalışanlarının Libya’nın seçim süreçlerine müdahale etmediğini ve faaliyetlerinin ülkedeki durumu izlemekle sınırlı olduğunu belirtti. (TASS)