İsrail’den Lübnan’a drone saldırısı sonrası bölgede alarm durumu, Hizbullah: Çok sert cevap vereceğiz

Suriye ve Lübnan güney cepheleri, dün gece İsrail’in Şam’a yönelik hava saldırısı ve bu sabah Hizbullah noktalarına yönelik drone saldırılarından dolayı alarm durumunda.

İsrail kaynakları dün gece, Suriye içerisinde İsrail’e operasyon hazırlığında olan İran’a bağlı güçlere yönelik hava saldırısı gerçekleştirdiğini duyurdu.

Şam kaynakları da Suriye hava savunma sistemlerinin devreye girdiğini ve füzelerin çoğunu düşürdüğünü duyurdu.

Suriye devlet haber ajansı SANA’dan yapılan açıklamada füzelerin çoğu hedefi vuramadan düşürüldü dedi.

İsrail kaynakları ise Şam yakınlarındaki Akrab köyünde, İsrail karşıtı operasyon hazırlığındaki Kudüs Tugaylarına ait noktayı hedef aldığını iddia etti. İsrail ordusu sözcüsü, İsrail ordusunun kendini savunmaya hazır olduğunu ve gerçekleşmesi muhtemel İsrail karşıtı operasyondan Suriye ve İran’ı sorumlu tuttuklarını duyurdu.

Netenyahu saldırı ile ilgili olarak şunları söyledi: “Büyük bir çaba vererek İsrail’e yönelik saldırıyı boşa çıkardık.”

İsrail kaynaklarına göre Netenyahu, gece saatlerinde Genelkurmay Başkanı ve Hava Kuvvetleri komutanları ile gelişmelere ve atılacak adımlara dair bir görüşme gerçekleştirdi.

İsrail Kanal13 isimli televizyon ise Suriye sınırında hava savunma sistemlerinin (Demir Kubbe) konuşlandırıldığını ve bölgenin uçuşa yasaklandığını duyurdu.

Lübnan’a drone saldırısı sonrası Hizbullah: Çok sert cevap vereceğiz

Bu sabah saatlerinde ise İsrail, Beyrut’un güney banliyölerinde bulunan Hizbullah’a ait noktalar üzerine 2 drone gönderdi.

Dronelardan biri patlarken diğeri Hizbullah güçlerinin eline geçti. Patlayan drone Hizbullah’a ait bir basın merkezi binasına zarar verdi. Saldırıda 3 kişi yaralandı.

Lübnan medyasına konuşan Hizbullah kaynakları, Hizbullah Genel Sekreteri Seyyid Hasan Nasrallah’ın akşam saatlerinde bir konuşma yapacağını ve İsrail’e çok sert cevap verileceğini duyurdu.

Öte yandan Lübnan basın kaynakları, Lübnan Dışişleri’ndeki kaynağa dayandırdıkları haberde Lübnanlı üst düzey yetkililerinin atılacak adımları belirlemek üzere iletişim içerisinde olduklarını aktardı.

İsrail savaş uçakları Lübnan üzerinde keşif uçuşu gerçekleştirmeye devam ediyor.

Lübnan ordusundan yapılan açıklamada ise İsrail saldırısının, Lübnan egemenliğinin ihlali anlamına geldiği ifade edildi.

Lübnan ordusu İsrail savaş uçaklarının Lübnan hava sahasını ihlal etmeye devam ettiğini ve saldırının gerçekleştiği bölgede incelemelerde bulunulduğunu duyurdu.