İsrail’den Halep havaalanına saldırı

Suriye devlet medyasının askeri bir kaynağa dayandırdığı habere göre, İsrail’in Pazartesi günü geç saatlerde düzenlediği saldırıda bir asker öldü, ikisi sivil 7 kişi yaralandı ve Halep Uluslararası Havaalanı kullanılamaz hale geldi.

Suriye devlet medyası, Suriye hava savunmasının İsrail’in Halep yakınlarına attığı füzeleri önlediğini ve bir kısmını düşürdüğünü duyurdu.

İsrail’in Halep’in güneydoğusuna saat 23:35’te gerçekleştirdiği füze saldırısında havaalanının ve Suriye kenti yakınlarındaki bazı bölgelerin hedef alındığı ve maddi hasarların meydana geldiği belirtildi.

Suriye Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, “İsrail’in bu düşmanca politikalarının bölgeye güvenlik ve istikrarı geri getirmeyi amaçlayan diplomatik hareketi bozmak için yapılan farklı girişimlerden başka bir şey değildir,” denildi.

Açıklamada Suriye’nin İsrail’in son saldırısını en güçlü ifadelerle kınadığı ve bu tür saldırıların devam edeceği uyarısında bulunduğu belirtilerek, BM ve Güvenlik Konseyine sessizliklerini bozmaları, sorumluluklarını üstlenmeleri, İsrail’in düşmanca politikalarına son vermeleri ve faillerini adalete teslim etmeleri çağrısında bulunuldu.