ÖSO liderlerinden Mustafa Sicri: Müttefikimiz Türklerin güvenli bölge planını destekliyoruz, operasyon hazırlıklarımız tam

‘Güvenli Bölge’ tartışmaları sürerken Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) liderlerinden Mustafa Sicri, Türkiye’nin güvenli bölge planlarına destek verdiklerini ve askeri olarak hazırlıklarının tam olduğunu söyledi.

Xeber24 Kürt haber ajansına konuşan Fırat Kalkanı gruplarından Mutasım Tugayının siyasi büro başkanı Mustafa Sicri ‘muhalefet olarak Türk müttefikimizi destekliyoruz’ dedi.

Çavuşoğlu’nun açıklamalarına da destek verdiklerini belirten Sicri şöyle devam etti: “Türk müttefikimizin yanında geniş operasyonlara başlamaya hazırız. Amerikan yetkilililerinin, PKK liderlerinin lehine olacak şekilde halkımızın acılarını görmezden gelmelerini reddediyoruz.”

Türkiye’nin, Afrin’den çekilmelerini talep etmesi halinde hangi adımı atacaklarına dair soruya Sicri şu şekilde cevap verdi: “Afrin’den çekilmeye dair konuşulan bir şey yok. Kimseden talimat almıyoruz. Türkiye güçlü bir müttefikimiz, ortak çıkarlara dayalı bir müttefikliğimiz var. ÖSO Afrin için çok kayıp verdi.”