Rakka’da IŞİD’ten Kalma 200 Kişilik Yeni Bir Toplu Mezar Bulundu, Aralarında Recm Edilen (Taşlanarak Öldürülen) Kadınlar Da Var

Suriye’nin Rakka kentinde uzman ekipler yeni bir toplu mezar buldu. En az 200 cesedin bulunduğu toplu mezarda IŞİD’in infaz ettiği kurbanlar da var. 

İlk müdahale ekibinden Yaser Hamis toplu mezarda onlarca mezarın kazıldığını ve her bir mezarda 5 ceset bulduklarını belirtti. 

Bir mezarda cesetlerin üzerinde portakal renginde üniformalar bulunduğunu da aktaran Hamis, bu üniformanın IŞİD tarafından esirlere ve infaz edileceklere giydirilen üniforma olduğunu ifade etti. 

Bu 5 kişinin ellerinin arkadan bağlı ve başlarından vurularak infaz edildiğini belirlediklerini açıklayan Hamis, infazın en az 2 yıl önce gerçekleşmiş olabileceğini söyledi.

Müdahale ekibi cesetler arasında bulunan 3 kadının kafatasında kırıklar belirlediklerini ve recm (taşlayarak öldürme) cezası uygulanarak öldürülmüş olabileceklerini aktardı.

Müdahale ekibi IŞİD’in eski merkezlerinden birinde bulduğu toplu mezarda çalışmalara devam ettiğini açıkladı ve ceset sayısının artabileceğini bildirdi. (skynews arabia)