SOHR: ABD, Haseke kuzeydoğusunda Irak-Suriye-Türkiye üçgeninde yeni bir üs inşa ediyor, askeri malzeme yüklü 50 tır bölgeye giriş yaptı

Muhalif Suriye İnsan Hakları Gözlemevi (SOHR) bugün yayınladığı raporunda ABD liderliğindeki Koalisyon güçlerinin Haseke kuzeydoğusunda yeni bir üs inşa etmeye hazırlandığını duyurdu.

SOHR’a göre askeri ve lojistik malzeme taşıyan 50 tırlık bir konvoy, Irak üzerinden Suriye’nin kuzeydoğusundaki Haseke kentine geçiş yaptı.

Bu yıl içerisinde Haseke’ye giriş yapan 11. konvoy olan 50 tırlık konvoy, Irak sınırında yer alan El-Velid sınır kapısından giriş yaparak Kamışlı’ya doğru hareket etti.

SOHR’a göre ABD liderliğindeki Koalisyon güçleri, Haseke’ye bağlı Ayn Divar bölgesinde yeni bir üs inşa etmeye hazırlanıyor. Ayn Divar, Haseke’nin kuzeydoğusunda Irak ve Türkiye sınırlarına yakın bir bölgede yer alıyor.

2019’da taraflar arasında sağlanan uzlaşıdan sonra Suriye askerleri Türkiye sınırına mukabil şekilde batıda Resulayn’ın kuzeydoğu kırsalı ile doğuda El Malikiye kırsalındaki Ayn Divar arasında konuşlanmıştı.