SOHR: Türk askeri araçlarına yakın noktalara hava saldırısı düzenlendi, TSK Han Şeyhun etrafında yeni bir gözlem notası inşa ediyor

Muhalif Suriye İnsan Hakları Gözlemevi (SOHR), Türk askeri araçlarına yakın noktalara hava saldırısı düzenlendiğini duyurdu.

Sabah saatlerinde Suriyeli muhalif kaynakların ve yerel ajansların duyurduğu ve görüntülerini yayınladığı gelişmeyi SOHR da doğruladı.

Suriye muhalefetine yakın aktivistler ve gazeteciler, Suriye uçaklarının Morek’te yer alan gözlem noktasına desteğe giden TSK konvoyunun 400 metre yakınını bombaladığını iddia etmişti.

SOHR bilgiyi doğruladı ve Türk askeri araçlarının yakınlarındaki noktalara hava saldırısı düzenlendiğini duyurdu.

SOHR ayrıca TSK’nın Han Şeyhun etrafında yeni bir gözlem noktası inşa ettiğini duyurdu. TSK’nın, Şam-Halep otoyol bağlantısını kontrol etmek ve Morek’te bulunan 9 numaralı gözlem noktası ile bağlantıyı kaybetmemek üzere gözlem noktası inşa edeceği iddia ediliyor.

Suriye Dışişleri: Han Şeyhun’a müdahaleyi kınıyoruz, bundan sonra olacakların sorumlusu Türkiye

TSK’nın İdlip’e gönderdiği konvoylarla ilgili olarak açıklama yapan Suriye Dışişleri Han Şeyhun kentine müdahale edildiğini ifade ederek müdahaleyi kınadı.

Suriye Dışişleri bu müdahalenin sonuçlarından Türkiye sorumlu tuttuğunu belirterek, Türkiye’nin bu sabah İdlip üzerinden Nusra’ya mühimmat desteği verdiğini belirtti.

İdlip’in güneyinde yer alan Han Şeyhun beldesi, silahlı radikal grupların İdlip güney bölgesindeki merkezi sayılıyor.

Beldenin hemen güneyinde yer alan Morek kentinde TSK’nın gözlem noktası bulunuyor. Suriye Ordusunun Han Şeyhun kentinde kontrol sağlaması durumunda TSK gözlem noktası Suriye ordusunun kuşatması altındaki cepte kalacak.