Suriye Dışişleri Bakanı: Fırat’ın doğusundaki halk Amerikan işgalini sona erdirecek, destek veriyoruz

Suriye Dışişleri Bakanı Faysal Mikdat, Şam hükümetinin, Deyrizor kırsalındaki Arap aşiretlerine ABD ordusuna bağlı güçlere karşı verdikleri savaşta destek verdiğini doğruladı.

Mikdat, Sputnik’e yaptığı açıklamada, “Amerikan işgali, Deyrizor ve Haseke halkının yanı sıra Suriye ordusu ve müttefiklerinin çabaları sayesinde sona erecek” dedi.

El Mikdat açıklamasına şu şekilde devam etti: “Doğu Suriye’de olup bitenler resmi açıklama gerektirmiyor çünkü Suriye vatandaşları, işgale ve ona sadık silahlı adamlarına karşı mücadelelerinde tüm Suriyeliler adına ulusal bir mücadele yürütüyor.”

Sputnik’in haberine göre Suriye Dışişleri Bakanı Mikdat, Suriye’ye karşı ayrılıkçı milis savaşçılarını finanse etmek için milli serveti yağmalayan Amerika Birleşik Devletleri’nin uyguladığı devlet teröründen kurtulmak için mücadele eden Arap aşiretlerine desteğini ifade etti.

Mikdat, Sputnik’in sorularına verdiği bir yanıtta, “Amerikan işgali, Doğu Suriye’deki rakip müttefiklerini destekleyerek ikili bir oyun oynuyor. Bir yandan, Türk işgalinin Suriye topraklarındaki işgalini sürdürmesini destekliyor ve buna paralel olarak ayrılıkçı “SDF” milislerini destekliyor” dedi.

Suriye Dışişleri Bakanı, “görünürde çelişkili olan bu Amerikan politikalarının herkesin gözü önünde olduğunu ve asıl amaçlarının Suriye devletini zayıflatmak olduğunu” vurguladı.

Mikdat devamında şunları söyledi: “ABD için Suriye’ye ulaşan her şey yasak ve yaptırımlara tabi, ilaçtan buğdaya kadar. Amerikan demokrasisine göre Suriye halkının demokrasiye kavuşması için ölmesi gerekiyor ve bugün bir lokma ekmeğin bile Suriye halkına ulaşmasına engel oluyorlar.”

Türkiye ile normalleşme sürecine dair Mikdat “Şam’ın, iki ülke arasındaki ilişkileri eski durumuna döndürmenin tek yolu olarak Türk işgal güçlerinin Suriye topraklarından çekilmesini talep eden tutumunu bir kez daha yineliyoruz.” ifadelerini kullandı.