Suriye hükümet yetkilisi: Suriye ve Rusya uçakları, bölgede hava sahası kontrolünü geri almak üzere Tabka askeri havaalanına gidecek

Lübnan Al-Akhbar gazetesine konuşan Suriye hükümeti yetkilisi, Suriye ve Rusya uçaklarının, bölgede hava sahası kontrolünü geri almak üzere Tabka askeri havaalanında var olacağını söyledi.

Geçtiğimiz günlerde Suriye hükümeti ile Suriye Demokratik Güçleri arasında imzalanan anlaşmadan sonra Suriye ordusu Fırat nehrini aşarak birçok noktada konuşlanmaya başlamıştı.

Şam kaynakları önceliğin, 3 ayrı eksenden konuşlanmaya başlayan Suriye ordusu birliklerini buluşturmak olduğunu bildiriyor. Şam’ın hedefinin, Fırat nehri doğusundaki coğrafyada askeri kontrolünü güçlendirmek olduğu da aktarılanlar arasında.

Lübnan Al-Akhbar gazetesine konuşan Suriye hükümeti yetkilisi konu ile ilgili olarak şunları söyledi: “Suriye ve Rusya uçakları, bölgede hava sahası kontörlünü geri almak üzere Tabka askeri havaalanında var olacaklar. Suriye ordusu, Fırat doğusundaki bölgenin tamamı dahil olmak üzere Suriye coğrafyasında hakimiyet sağlayacak.”

Aynı yetkili Suriye ordusuna bağlı 17.Birlikten güçlerin, Menbic ve Ayn El Arab’tan (Kobani) gelecek diğer Suriye ordusu güçleri ile buluşarak hattı tamamlamak üzere Tabka ve Ayn İsa kentlerinde konuşlanmaya başladığını aktardı.

Öte yandan gazeteye konuşan kaynaklara göre, SDF ile Suriye hükümeti arasında sağlanan askeri anlaşmanın ardından taraflar, diğer alanlardaki konuları birkaç gün içinde görüşmeye başlayacak.