İsrail Genelkurmay Başkanı Kohavi’den UNIFIL’e: Hizbullah’ın hassas güdümlü füze programını durdurun, aksi hâlde harekete geçeceğiz

İsrail Genelkurmay Başkanı Aviv Kohavi Birleşmiş Milletler (BM) Lübnan Geçici Görev Gücü’ne (UNIFIL) ve Lübnan hükümetine ‘Hizbullah’ın hassas güdümlü füze programını durdurma’ çağrısında bulundu. Kohavi, aksi hâlde ‘harekete geçmek zorunda kalacaklarını’ söyledi.


İsrail Genelkurmay Başkanı Kohavi, UNIFIL görevlileri ve Lübnan’a Hizbullah’ın hassas güdümlü füze programını durdurma yönünde çağrı yaptı.

Times of Israelin aktardığına göre Kohavi, UNIFIL Başkanı Tuğgeneral Stefano Del Col ile yaptığı görüşmede, “Vatandaşlarımıza ve askerlerimize zarar gelmesine izin vermeyeceğiz ve Hizbullah’ın Lübnan topraklarındaki hassas güdümlü füze projesini onaylamayacağız” dedi.

Kohavi, görüşmede “Lübnan devleti ve UNIFIL, İran ve Hizbullah’ın Lübnan’daki hassas güdümlü füze projesine bir son vermeli ve 1071 sayılı (BM) Güvenlik Konseyi Kararı’nı tam olarak uygulamalı” ifadelerini kullandı.

Kohavi, “İsrail ordusu, çeşitli olası senaryolar için hazırlık durumunda” diye ekledi.