Video: El-Kaide yanlısı grupların “Müminleri Teşvik Et” isimli operasyon odası sözcüsü: Cihadımız devam ediyor, Allah’ın şeriatını hakim kılana dek savaşa devam edeceğiz

İdlip cephelerinden yayın yapan Ahmad Rahhal isimli bir muhalif, El-Kaide yanlısı grupların kurduğu “Müminleri Teşvik Et” isimli operasyon odasının sözcüsüyle yaptığı röportajı Telegram üzerinden yayınladı.

“Müminleri Teşvik Et” operasyon odasının Ebu Muhamed Nasır isimli sözcüsü, cihatçıların İdlip’te Suriye ordusuna karşı başlattığı operasyonlara dair bilgi verdi.

Suriye ordusunu “Nusayri düşman” olarak isimlendiren sözcü, İdlip’teki cephelerde cihatçıların operasyon ayrıntılarını anlattı.

“Mücahitlerin maneviyatı yüksek” diyen sözcü, Suriye ordusunun kontrolü altına aldığı bölgeleri geri alacaklarını iddia etti.

Sözcü daha sonra “cihadın devam ettiğini ve Allah’ın şeriatını Şam topraklarında hakim kılana kadar savaşa devam edeceklerini” söyledi.

Suriye ordusunun İdlip güneyindeki ilerleyişi, İdlip kent merkezini ve birçok bölgeyi kontrolünde bulunduran radikal silahlı grupları düşündürüyor. Radikal silahlı gruplardan EL-Kaide’ye yakın konumda olan 4 silahlı grup “Müminleri Teşvik Et” isimli operasyon odasında beraber hareket ediyor.