Husiler Aden’deki askeri geçiş törenine balistik füze ve İHA ile saldırı düzenledi: En az 60 ölü

Yemen Silahlı Kuvvetleri sözcüsü Yahya Serii, Aden’deki askeri geçiş törenine balistik füze ve İHA ile saldırı düzenlediğini duyurdu. Saldırılarda en az 60 asker öldü.

Yemen Silahlı Kuvvetleri, Yemen güneyinde Aden’de bulunan Cela askeri kampına Yemen Füze Kuvvetleri ve Yemen Hava Kuvvetleri tarafından ortak bir operasyon gerçekleştirildiğini duyurdu. 

Saldırılarda en az 41 kişinin öldürüldüğünü ifade eden sözcü askeri kampın eski Cumhurbaşkanı Hadi’ye bağlı olduğunu söyledi.

Sözcü saldırıda ölenlerin Emirliklere bağlı komutanlar ve askerler olduğunu ve saldırının kampta askeri bir geçiş töreni düzenlendiği sırada gerçekleştirildiğini ifade etti. 

Sözcü Serii: Orta menzilli balistik füzeyi ilk defa kullandık

Askeri kampa daha orta menzilli balistik bir füze ile saldırıldığını duyuran sözcü Yahya Serii bu füzenin daha önce duyurulmadığı ve kullanılmadığını söyledi.

Husilere yakın televizyon kanallarından biri olan Masirah Tv, askeri kampa ayrıca Kasef-2 insansız hava aracı ile de saldırı düzenlendiğini duyurdu.

Kaynak Ghad Tv

Mayadeen Tv’ye konuşan Ensarullah Hareketi politbüro üyesi Ali Kahum Yemen’de bulunan düşman güçlerinin meşru hedefleri olduğunu söyledi.

Saldırıda Emirliklere yakın Tümgeneral Munir Yafee’nin de ölenler arasında olduğu duyuruldu. Aden’deki en önemli komutanlardan biri olan Yafee, Ebu Yamama ismi ile biliniyor.

Güncellendi (18:24) Haber kaynaklarının aktardığına göre ölü sayısı 60’a yükseldi.

Saldırıda ölen Tümgeneral Munir Yafee