Netanyahu’dan Hizbullah ve Lübnan’a tehdit

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu Pazar günü yaptığı açıklamada, Hizbullah’ın İsrail’le bir savaş başlatması halinde ‘hayatının hatasını’ yapacağını söyledi.

Lübnan sınırı yakınlarındaki askeri birlikleri ziyareti sırasında konuşan İsrail başbakanı, “Onu [Hizbullah’ı] hayal bile edemeyeceği bir güçle vuracağız ve bunun kendisi ve Lübnan devleti için önemi yıkıcı olacaktır,” iddiasında bulundu.

ABD de Hizbullah’ın savaşa dahil olma ihtimaline karşı önlemler alıyor. ABD, Gazze’deki çatışmanın Ortadoğu’da tırmanması halinde ‘uygun önlemleri’ alacağını açıkladı.

ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin ABC News’e verdiği demeçte, “Eğer herhangi bir grup ya da ülke bu çatışmayı genişletmek ve gördüğümüz bu çok talihsiz durumdan faydalanmak istiyorsa, tavsiyemiz şudur: Yapmayın,” dedi.

Pentagon’un bölgedeki askeri varlığını artırdığını açıklamasından kısa bir süre sonra gelen yorumlarla birlikte Austin, “Kendimizi savunma hakkımızı koruyoruz ve uygun adımları atmakta tereddüt etmeyeceğiz,” diye ekledi.