Almanya Bayreuth Üniversitesinde Arap Alevileri sempozyumu

30 Haziran-1 Temmuz 2023 tarihlerinde, Almanya’nın Bayreuth şehrinde bulunan Bayreuth Üniversitesi bünyesinde Arap Alevi sempozyumu gerçekleştirileceği duyuruldu.

Ehlen Dergisi’nin sitesinde yer alan habere göre, Arap Aleviler tarihinde daha önce bu kapsam ve çerçevede örneğine rastlanmamış olan sempozyum 2 gün sürecek.

Ehlen Dergisi’nin söz konusu haberi şu şekilde:

“Türkiye’de ve Almanya’da Arap Alevileri: Tarih ve Güncel Durum” başlıklı sempozyuma ayrıca Avrupa Arap Alevi Federasyonu (AAAF) ve Akdeniz Alevi Kültür Merkezi (AAKM) katkı veriyor.

Ehlen Dergisi olarak, daha önce bu kapsam ve çerçevede örneğine rastlamadığımız bu uluslararası sempozyumu duyurmaktan onur duyuyor ve saygı ile selamlıyoruz.

Arap Alevi toplumunun tarihinde önemli bir gün olacak bu bilimsel etkinlik, aynı zamanda Arap Alevilikle ilgili bilimsel çalışmalar ve akademide Arap Alevilerinin görünürlüğü açısından da son derece önem teşkil ediyor.

Başta birçok akademisyen olmak üzere çeşitli yazar ve gazetecilerin yer alacağı etkinlik 2 gün sürecek.

Sempozyumun düzenleyicileri olan Bayreuth Üniversitesi öğretim üyeleri Prof.Dr. Paula Schrode’un ve Dr.Hakan Mertcan’ın açılış konuşması yapacağı sempozyumda toplamda 6 oturum gerçekleştirilecek.

Oturumlarda Arap Alevilerin Cumhuriyet tarihi boyunca karşılaştıkları politikalar, yakın tarih ve güncel sorunlar çeşitli başlıklarla ele alınacağı gibi Türkiye, Almanya, Suriye, Lübnan ve çeşitli ülkelerde bulunan Arap Alevilerin güncel durumları başta olmak üzere kimlik, kültür ve dil konulu sunumlar da gerçekleştirilecek.