Batı Sahra’nın bağımsızlığını isteyen Polisario Cephesinin devriyeleri uzun zaman sonra yeniden görüntülendi: Fas ile savaşa hazır olun

Batı Sahra’da Fas’ın egemenliğine son vermek ve bölgede bağımsızlık sağlamak için savaş veren Polisario Cephesine ait devriyeler görüntülendi.

Polisario Cephesi, Fas’ın güneybatısında bulunan Batı Sahra’yı İspanyol sömürgecilerden kurtarmak için 1973’te gizlice kuruldu. Fas ile birlikte İspanyollara karşı savaş verdi.

Daha sonra bölgede kimin hakim olacağı konusunda Fas ve Moritanya ile anlaşmazlıklar ardından da Fas ile çatışmalar yaşadı. Bölgede yaşayan Arap halka Sahraviler ismi veriliyor.

1991’de BM’nin araya girmesiyle çatışmaların yaşandığı Batı Sahara’da ateşkes sağlandı.

‘Saguia el Hamra ve Rio de Oro’nun Kurtuluşu İçin Halk Cephesi’ anlamına gelen Polisario Cephesi, ismini İspanyol sömürgesi altında iken Saguia El Hamra ve Rio de Oro bölgelerine ayrılan eyaletten alıyor.

Batı Sahara Fas ile Moritanya arasında Atlas Okyanusuna kıyısı olan bir bölge

Fas Mesa gazetesinin haberine göre Polisario Cephesine ait askeri devriyeler, Fas’ın kontrolü altındaki bir kıyı bölgesinde görüntülendi.

Gazeteye göre Polisario Cephesi bir süredir askeri devriyelerini ateşkes ile birlikte ilan edilen izole bölgelerde harekete geçirmiş durumda.

Polisario Cephesi: Fas ile savaşa hazır olun

Polisario Cephesi lideri İbrahim Gali, Fas ile savaşa hazırlık olarak Tinduf mülteci kampından gençlerin Polisario Cephesine gönüllü katılım kapısını açtıklarını söyledi.

Cephe lideri Gali yaptığı açıklamada, Fas ile savaş kaçınılmaz ifadesini kullanırken Birleşmiş Milletleri Batı Sahra konusunda çözüm bulamamakla suçladı.

Öte yandan Fas ordusu ülke güneyinde askeri güç konuşlandırdıktan sonra Fas Hava Kuvvetleri askeri tatbikat gerçekleştirdi.