Alptekin Dursunoğlu’nun ‘Direniş’in Kayıp Anlatısı’ Serisinin İlk Kitabı Kayıp Direniş Çıktı

Alptekin Dursunoğlu’nun hazırladığı üç kitaptan oluşan Direniş’in Kayıp Anlatısı serisinin ilk kitabı Kayıp Direniş yakınlarda çıktı.

Geçtiğimiz yüzyılın Batı Asya ve Kuzey Afrika’yı şekillendiren süreç ve olaylarına Filistin’in işgalini, bölgede yabancı bir doku olarak Siyonist varlığın oluşturulmasını ve Siyonist varlığın bölgedeki konumunun beraberinde getirdiği ilişkiler ağını merkeze alarak ışık tutan kitap, bölgede 1948’e, Nekbe’ye giden süreci etraflı bir tarihsel arka plan sunarak anlatmasının yanı sıra Filistin’de bir Yahudi yurdu hedefinin temelini oluşturan Siyonist tarih kurgusunu da inceliyor.

1948 sonrasında ise tarihsel süreç içinde Siyonist varlığın bölgeyle ve dünyayla ilişkilerini etraflıca açıklayan kitap, özellikle Siyonist varlığın SSCB ile ilişkilerine dair pek çok bilgi sunuyor. 1967 Altı Gün Savaşı – Nekse ile son bulan kitabın önsözünde yer alan şu ifadeler kitabın adını da açıklar nitelikte:

“Sanılanın aksine bölge liderleri, emperyalist güçlere veya İsrail’e karşı direnip savaşı kaybettikleri için bağımsızlıklarını yahut Filistin’i kaybetmedi. Tam aksine hiç direnmedikleri için kaybetti.”

Seri, Direnişin İnşası ve Direniş Ekseni adlı ikinci ve üçüncü kitapla devam edecek.

Hem ilgili okurlara hem de bölgeye dair bir başlangıç okuması arayışında olanlara, aşağıda verilen bağlantıdan alınabilecek Kayıp Direniş’i öneririz.

https://onsozyayincilik.com.tr/urun?path=364&product_id=3927&sort=p.model&order=ASC